Соковитий, м’який і дуже смачний гусак з рисом виходить, якщо запекти її у фользі. М’ясо просто смакота! Така страва стане прикрасою святкового застілля!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гусак – 2 кг
  • Рис білий – 200 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Чорнослив – 200 гр.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Розмарин сушений – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати гусак з рисом у фользі в духовці просто! Гусака миємо і чистимо від пір’я, потім вирізаємо гузку і добре промиваємо водою. Обсушуємо гусака у паперових рушниках.

Натираємо гусака сіллю, перцем, розмарином і майонезом.

Рис промиваємо і відварюємо так, щоб він був злегка твердим. До готовності він підійде в духовці. Зливаємо воду.

Чорнослив заливаємо гарячою водою, щоб він розм’як.

Моркву чистимо й ріжемо кружальцями або полукружками.

Тепер фаршируємо гусака рисом, чорносливом і морквою. Зашиваємо ниткою і скріплюємо зубочисткою.

Загортаємо у фольгу і ставимо в духову піч на 2 години. За 20-30 хв. до готовності, відкриваємо фольгу і даємо верху гусака підрум’янитися.

Приємного апетиту!

Гусак в духовці Гусак в майонезі в духовці Гусак у фользі в духовці Гусак цілком у духовці Гуска з чорносливом у фользі в духовці Рецепти на Новий рік