Соковитий, м’який і дуже смачний гусак з рисом виходить, якщо запекти її у фользі. М’ясо просто смакота! Така страва стане прикрасою святкового застілля!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гусак – 2 кг
- Рис білий – 200 гр.
- Морква – 2 шт.
- Чорнослив – 200 гр.
- Майонез – 3 ст. л.
- Розмарин сушений – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати гусак з рисом у фользі в духовці просто! Гусака миємо і чистимо від пір’я, потім вирізаємо гузку і добре промиваємо водою. Обсушуємо гусака у паперових рушниках.
Натираємо гусака сіллю, перцем, розмарином і майонезом.
Рис промиваємо і відварюємо так, щоб він був злегка твердим. До готовності він підійде в духовці. Зливаємо воду.
Чорнослив заливаємо гарячою водою, щоб він розм’як.
Моркву чистимо й ріжемо кружальцями або полукружками.
Тепер фаршируємо гусака рисом, чорносливом і морквою. Зашиваємо ниткою і скріплюємо зубочисткою.
Загортаємо у фольгу і ставимо в духову піч на 2 години. За 20-30 хв. до готовності, відкриваємо фольгу і даємо верху гусака підрум’янитися.
Приємного апетиту!
Гусак в духовці Гусак в майонезі в духовці Гусак у фользі в духовці Гусак цілком у духовці Гуска з чорносливом у фользі в духовці Рецепти на Новий рік