Фарширований гусак – по–справжньому вишукане блюдо! Ніжне, м’яке м’ясо і ароматна запечена гречка прекрасно поєднуються. На святковому столі таку страву відразу приверне увагу гостей. Просто пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гусак – 3 кг
- Гречка – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Майонез – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати гусака, фаршированого гречкою, в духовці, гусака миємо і чистимо від зайвого жиру і куприка.
Тепер натираємо його сіллю, чорним перцем і майонезом, даємо настоятися 2 години в холодильнику.
Печериці промиваємо та нарізаємо невеликими пластинками.
Цибулю чистимо від луски і ріжемо кубиками.
Гречку промиваємо й відварюємо до напівготовності.
Обсмажуємо цибулю та печериці на рослинній олії 10-15 хв, поки вони не стануть м’якими і не зарум’яняться. Змішуємо з гречкою.
Фаршируємо гусака гречкою з грибами і цибулею, зашиваємо нитками і скріплюємо зубочисткою. Перекладаємо гусака в рукав для запікання і відправляємо в духовку на 3 години, готуємо при 180 градусах.
Приємного апетиту!
Гусак в майонезі в духовці Гусак з гречкою в духовці Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак цілком у духовці