В приготуванні холодцю немає нічого складного, якщо не вважати необхідність довго варити м’ясні інгредієнти. Ця проблема легко вирішується, якщо використовувати скороварку. З цим диво-приладом час варіння скорочується зі звичних п’яти-шести до недовгих двох годин. Економія часу у наявності!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинячі ноги – 2 шт.
- Свиняча рулька – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Часник – 4 зуб.
Процес приготування:
Як приготувати холодець з свинячих ніжок і рульки в скороварці? Свинячі ніжки і рульку ретельно миємо, при необхідності смалимо над вогнем.
Потім шкіру зачищаємо ножем, щоб вона стала повністю світлою і чистою.
Разрубаем продукти на частини і кладемо в чашу скороварки. Відразу закладаємо обчищені моркву і ріпчасту цибулю.
Додаємо сіль за смаком, а також лаврове листя і горошини чорного перцю.
Встановлюємо чашу в скороварку.
Закриваємо кришку і вибираємо режим «Гасіння» на дві години.
Після закінчення заданого часу чашу дістаємо і даємо вмісту охолонути до теплої температури. Свинячі частини виймаємо шумівкою в окрему миску. Відокремлюємо м’ясну м’якоть, а решта кістки і хрящі викидаємо.
Бульйон проціджуємо через дрібне сито або складену вдвічі марлю.
Часник очищаємо, промиваємо, обсушуємо і ріжемо дрібними шматочками. На дно мисок, в яких будемо заливати холодець, розподіляємо потроху подрібненого часнику.
Поверх акуратно розкладаємо подрібнену свинячу м’якоть.
Заливаємо бульйоном. Остуджуємо і прибираємо в холодильник на п’ять-шість годин – холодець повинен стати щільним.
Перед подачею перевертаємо холодець на плоскі тарілки. Додатково подаємо хрін, гірчицю, варену картоплю.
Приємного апетиту!
Рецепти на Новий рік Холодець Холодець з свинини Холодець з свинини без желатину Холодець з свинячих ніжок Холодець з свинячих ніжок без желатину Холодець зі свинячої рульки Холодець зі свинячої рульки без желатину