Сьогодні ми приготуємо ніжні кекси, які складаються із стандартного набору продуктів. У потрібній комбінації і при правильній послідовності дій вже через годину на вашому столі повітряні, пористі і смачні кекси. Давайте приступимо до приготування!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Йогурт фруктовий – 250 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Сіль – 1 щіпка
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати кекси на фруктовому йогурті. Яйця з’єднайте з цукром, сіллю і ваніліном.
За допомогою міксера збиваємо все до однорідної пишної маси (приблизно 3-5 хв).
Фруктовий йогурт вибирайте на ваш смак, підігріваємо його в мікрохвильовці 30-40 секунд, кладемо в нього соду, погашену оцтом, і перемішуємо ложкою.
Після цього додаємо йогурт в яєчну масу, туди ж відправляємо рослинна і охолоджене розтоплене вершкове масло. Все добре перемішуємо.
В тісто просіваємо борошно і розпушувач, за допомогою лопатки або ложки добре вимішуємо все інгредієнти до однорідного стану.
У форму для випічки вкладаємо паперові форми для кексів і наповнюємо їх тістом на 2/3, так як в процесі випікання вони ще піднімуться. Ставимо форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 20-25 хвилин.
По готовності дістаємо кекси з духовки і даємо охолонути.
Викладаємо кекси на блюдо і трохи присипаємо цукровою пудрою. Кекси готові до подачі!
Бісквітні кекси Ванільні кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси в силіконових формочках Кекси на йогурті ПП кекси