Вашій увазі надається рецепт приготування цього ароматного компоту без стерилізації. Основний час ви витратите тільки на підготовку ягід. Щоб узвар добре зберігався, важливо ретельно підготувати банки для заготівлі.
Інгредієнти: на 3 л.
- Аґрус – 500 гр.
- Вишня – 500 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода питна – 2 л
Процес приготування:
Готувати компот з агрусу і вишні легко! Ретельно переберіть ягоди для компоту. Видаліть дрібне сміття і пошкоджені плоди.
Банку для заготівлі добре промийте теплою водою з додаванням соди. Потім стерилізуйте її горчим пором. Кришку для закачування прокип’ятіть у воді.
Маленькими ножицями у всіх ягід аґрусу відріжте хвостик і суцвіття. Потім агрус промийте проточною водою. Одночасно поставте на плиту воду для першої заливки ягід окропом.
Вишню спочатку промийте, а потім видаліть плодоніжки, щоб ягода не просочилася водою.
простерилизованную банку спочатку насипте підготовлений аґрус.
Потім пересипте в банку ягоди вишні.
Окропом обережно, щоб банка не лопнула, залийте ягоди, заповнюючи банку до самого верху. Банку накрийте прокип’яченої кришкою і залиште на 20 хвилин.
Після закінчення цього часу воду з банки перелийте через спеціальну кришку і зваріть на ній цукровий сироп.
Залийте киплячим сиропом ягоди і банку відразу герметично закупорьте.
Потім банку переверніть догори дном, накрийте теплим покривалом і залиште до повного охолодження. Охолоджений компот з агрусу і вишні перенесіть на зберігання в темне місце.
Вдалих заготовок!
Агрус на зиму Вишня на зиму Компот з агрусу Компот з агрусу на зиму Компот з вишні Компот з вишні без стерилізації Компоти