Смачний компот завжди, до речі, як під час сніданку, так і до святкового столу. Особливо, якщо для приготування беруться домашні фрукти, які поєднані один з одним. Яблука і груші – один з найпростіших і в той же час вдалих варіантів.
Інгредієнти: на 3 л.
- Яблука – 500 гр.
- Груша – 500 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з груш і яблук без стерилізації на 3-х літрову банку на зиму. Спочатку підготуємо всі необхідні компоненти. Відміряємо потрібну кількість цукрового піску і води. А фрукти, у свою чергу, добре промиваємо і просушуємо.
Яблука нарізаємо шматочками разом з шкіркою, не забуваючи видалити серцевину з кісточками.
так само чинимо і з грушами. Якщо шкірка фруктів у досить товста, то її можна очистити.
Потім приступаємо до приготування цукрового сиропу. Розчиняємо у воді цукровий пісок і доводимо рідину до кипіння. Паралельно з цим стерилізуємо банку будь-яким зручним для вас способом.
Після чого, на дно банки опускаємо яблука з грушами і заливаємо вміст тільки що приготованим сиропом. Закриваємо компот капроновою кришкою або закручуємо кришкою зі спеціальною різьбленням. Потім перевертаємо догори дном і для поступового охолодження накриваємо банки ковдрою. Зберігаємо компот в холодильнику не більше 3-х місяців.
Приємного вам апетиту!
Компот з груш на зиму Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти