Якщо ви шукайте нові смакові поєднання, які здатні урізноманітнити ваш раціон, зверніть увагу на цей рецепт. Такий напій здатний добре втамувати спрагу і порадувати ваші смакові рецепти.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Персик – 900 гр.
- Яблука – 400 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 5 л
- Ванільний цукор – 4 ст. л.
- Лимонна кислота – 3 щіпки
Процес приготування:
Як приготувати компот з персиків і яблук на зиму? Приготуванням починаємо з обробки фруктів. Для початку вимиваємо персики і яблука в теплій воді. Викладаємо їх на рушник і залишаємо сушитися. Наповнюємо каструлю водою і ставимо її на плиту. Дочекайтеся, коли вона закипить. Перекладіть персики в друшляк і обдайте їх. Після цього зніміть з них шкірку. Ви також можете скористатися ножем, щоб почистити персики. Розріжте їх навпіл і вийміть кісточки. Відкладіть персики в бік. Яблука чистити не треба. Розріжте їх на чотири частини і очистіть від насіння. Після цього ви можете нарізати яблука на більш дрібні шматочки.
Починаємо стерилізувати банки. Добре промийте їх у теплій у воді разом з кришками. Поставте на вогонь каструлю, наповнену водою. Дочекайтеся, коли її вміст закипить. Обшпарте банки і кришки окропом. Для додаткової стерилізації наповніть чайник водою. Перенесіть його на плиту. Коли вода почне кипіти, розмістіть на носику чайника банку таким чином, щоб її наповнював пар. Протримаєте її в такому положенні протягом 2-3 хвилин. Розстеліть на столі паперові або звичайні рушники. Поставте на них банки. Вони висохнуть буквально за пару хвилин.
Для цукрового сиропу нам знадобиться всього кілька інгредієнтів, які ви точно знайдете на своїй кухні. Наповніть каструлю холодною водою. Поставте її на вогонь. Коли вода почне закипати, поступово додавати до неї цукор. Робіть це в кілька підходів. Після кожного додавання добре розмішуйте сироп, щоб всі кристали розчинилися. Додайте в каструлю 4 столові ложки ванільного цукру. Вони додадуть нашому компоту приємний і солодкий запах. Добре розмішайте сироп. Останнім інгредієнтом відправляємо в каструлю кілька щіпок лимонної кислоти. Завдяки їй ви можете бути впевнені в тому, що ваш компот гідний до самої суворої зими. Готовий сироп потрібно процідити. Для цього ви можете використовувати сито або звичайну марлю.
Наповніть простерилізовані банки персиками і яблуками. Залийте фрукти цукровим сиропом. Після цього накрийте банку кришкою і перемістіть її в каструлю, наповнену водою. Дану конструкцію необхідно поставити на великий вогонь. Коли вода почне кипіти, зменшіть вогонь до мінімуму. Залишіть банку в такому положенні приблизно на 25-30 хвилин. Коли час вийде, витягніть банку з каструлі і закрутіть кришку. Переверніть банку і додайте її на рушник, який потрібно розстелити на який-небудь плоскій поверхні. Завдяки гарячому компоту кришка піддається додатковій термічній обробці. Залиште банки в такому стані до того моменту, поки вони повністю не охолонуть. Потім переставте компот в більш прохолодне й сухе місце, в якому він зможе простояти на протязі довгого часу.
Напій готовий. Тепер ви можете відкрити першу баночку і спробувати на смак результат своєї роботи. Такий компот прекрасно різноманітить ваш звичний раціон. Він набагато корисніше і смачніше покупних соків та газованої води. Вам варто якнайшвидше приготувати його.
Компот з персиків Компот з персиків в 3-х літровій банці на зиму Компот з персиків на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти