Тільки уявіть, як приємно відкрити баночку домашнього компоту, відчути аромат яблук і згадати про теплі літні дні. Цей компот не тільки бадьорить, але і завдяки наявності м’яти, чудово освіжає.
Інгредієнти: на 3 л.
- Яблука – 1 кг
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Лимонна кислота – 1 щіпка
- М’ята свіжа – 1 – 2 гілки
- Вода питна – 2 л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з яблук з м’ятою на зиму. Яблука помийте, розріжте на четвертинки і очистіть від серцевини з насінням.
У каструлю влийте воду, всипте щіпку лимонної кислоти і перекладіть в неї яблука.
Банки для компоту помийте і стерилізуйте, кришки прокип’ятіть.
Розкладіть по банках яблука і м’яту.
Воду з лимонною кислотою поставте на вогонь і доведіть до кипіння, потім залийте нею банки з фруктами, залиште на 10-15 хвилин. Через певний час злийте воду назад в каструлю і додайте цукор. Варіть сироп 2-3 хвилини після закипання.
влийте Гарячий сироп у банки і загорніть кришками. Остудіть загортання в перевернутому стані. Зберігайте компот в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти