Існує багато технологій приготування смачних і соковитих відбивних. Перед вами одна з них. Куряча відбивна зі сметаною, приготовлена в духовці, виходить з рум’яною і хрусткою скоринкою. Саме м’ясо зберігає м’якість і соковитість. Грамотне виконання кроків у приготуванні – запорука отримання смачної курячою відбивною.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 500 гр.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Сметана – 4 ст. л.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Часник сушений – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт курячих відбивних в духовці зі сметаною простий у приготуванні! Куряче філе нарізаємо шматочками товщиною близько 1 см.
Спеціальним молоточком відбиваємо шматочки м’яса. Вже зараз можна включити на прогрів духовку (200 градусів).
Томати промиваємо, видаляємо плодоніжки й нарізаємо кружечками або іншим зручним способом.
Твердий сир подрібнюємо за допомогою крупою терки.
Підготовлені шматочки м’яса перчимо і солимо за смаком з одного боку.
Далі форму, в якій відбивні будуть запікатися, змащуємо невеликою кількістю рослинного масла.
Курячі відбивні викладаємо в неї солоної стороною вниз.
Тепер підсолюємо і перчимо другу сторону м’яса.
В окрему ємність викладаємо сметану і додаємо до неї сухий часник. Перемішуємо.
Змащуємо відбивні сметанною сумішшю.
Зверху викладаємо нарізані томати.
Завершуємо приготування розкладанням тертого сиру поверх томатів. Є і другий варіант – твердий сир можна додати в відбивні за 5 хвилин до готовності.
В гарячу духовку ставимо страву на 20 хвилин. Готові відбивні дістаємо з духовки і подаємо до столу. Такі відбивні стануть відмінним доповненням до будь-якого гарніру.
Приємного вам апетиту!
Відбивні з курячого філе Відбивні з курячого філе в духовці Курячі відбивні Курячі відбивні в духовці