На сковороді можна смажити відбивні не тільки в борошняній паніровці, але і в картопляному клярі. Сира картопля може стати прекрасною «шубкою» для курячої грудки, вона додає м’ясу соковитість і аромат. Легким гарніром до такого гарячого страви є салат зі свіжих овочів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче філе – 700 – 800 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Петрушка – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Майонез – 4 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати курячі відбивні в картопляному клярі на сковороді легко! Обмийте куряче філе, обсушіть, гострим ножем розрізати на 2-3 частини, потім злегка відбийте, попередньо обернувши філе харчовою плівкою.
З кожної сторони філе підсоліть і поперчіть.
Приготуйте картопляне тісто. Дрібно нарубаєте кріп і петрушку, цибулю і часник (їх можна натерти на тертці, якщо немає бажання дуже дрібно рубати). З’єднайте всі в мисці.
Туди ж додайте картоплю, яку заздалегідь потрібно очистити, помити і натерти на середній тертці, а також і майонез. Щоб кляр вийшов щільним, додайте в тісто борошно.
нагрійте Масло на сковороді, потім умочіть філе в кляр і обсмажте з одного боку під кришкою до рум’яності.
Потім обсмажте з другої сторони філе під кришкою до рум’яності кляру.
Папір для випічки або фольгу вистеліть деко, зверху викладіть курячі відбивні, обсмажені в картопляному клярі, змастіть їх небагато сметаною за допомогою ложки або кулінарної кисті. Духовку розігрійте до 180°С, запікайте відбивні 15 хвилин.
Їжте блюдо гарячим, поки картопляна скоринка ще хрумтить!
Приємного апетиту!
Відбивні Відбивні з курячого філе Відбивні з курячого філе в клярі з яєць і борошна Відбивні з курячого філе на сковороді Курячі відбивні