Тонкі млинці смачні, але є й любителі товстих млинців. Я пропоную приготувати тонкі дріжджові млинці на молоці. На відміну від тонких млинчиків без використання дріжджів ці виходять еластичними і їх можна нафарширувати улюбленою начинкою і не боятися, що вони порвуться.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Почнемо готувати дріжджові млинці на молоці. Підготуйте необхідні інгредієнти для млинців.
В глибоку миску всипте цукровий пісок, пару столових ложок пшеничного борошна сухі дріжджі, влити трохи молока, попередньо підігрів його, і добре перемішайте віночком. Оберніть харчовою плівкою і приберіть в тепле місце приблизно на півгодини.
Розбийте курячі яйця і відокремте жовтки від білків. У підійшла опару додати курячі жовтки, ванільний цукор і сіль. Перемішайте з допомогою віночка.
Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані. Трохи остудіть і влийте в тісто, просійте залишилася пшеничне борошно і перемішайте.
Вимішуйте тісто до однорідної консистенції з допомогою віночка.
Поступово додайте тепле молоко, добре перемішуючи віночком. Накрийте тісто і залиште приблизно на годину при кімнатній температурі.
Збийте курячі білки в міцну піну і введіть в тісто, акуратно перемішуючи віночком в одному напрямку.
У тісто додайте рослинне масло, ретельно перемішайте.
Сковороду, на якій будете випікати млинці, розігрійте на середньому вогні. Змастіть невеликою кількістю рослинної олії, з допомогою ополоника налийте тісто і розподіліть його по всій поверхні. Випікайте до золотистої скоринки з двох сторін.
Таким чином, випікайте млинці, поки не закінчиться млинцеве тісто. Готові млинчики подавайте на стіл з улюбленим варенням або згущеним молоком.
Приємного апетиту!
Млинці на 1 літр молока Млинці на дріжджах Млинці на Масляну Млинці на Масляну на молоці Млинці на молоці Млинці на молоці класичні Російські млинці Товсті млинці