Відомо, що класична окрошка готується з додаванням квасу. Але якщо з якоїсь причини його не виявилося на кухні або ви його любитель, можна замінити квас мінералкою. Смак супу від цього нітрохи не постраждає, страва буде таким же освіжаючим, поживним і дуже смачним.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Вода мінеральна – 1 л
  • Картопля – 400 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Горошок зелений консервований – 420 гр.
  • Варена ковбаса – 350 гр.
  • Огірки – 350 гр.
  • Петрушка – 20 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Лимонний сік – за смаком
  • Гірчиця – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Сметана – за смаком
  • Майонез – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати окрошку без квасу. Підготувати все необхідне для приготування окрошки інгредієнти. Картопля в мундирах і яйця відварити до готовності.

Картоплю остудити, очистити від шкірки, нарізати невеликими кубиками.

Яйця остудити, очистити і натерти на крупній тертці.

Варену ковбасу нарізати дрібними кубиками.

Огірки помити, також нарізати дрібними кубиками.

З консервованого горошку злити зайву рідину і відправити його до решти інгредієнтів.

Петрушку і кріп помити, дрібно порубати, додати до решти.

Всі інгредієнти, заправити гірчицею, сметаною, майонезом і лимонним соком. Додати сіль і мелений перець. Все ретельно перемішати.

В супниці викласти порційно підготовлені інгредієнти, залити мінеральною водою. Окрошка без квасу готова до подачі родині!

Окрошка м'ясна Окрошка на воді Окрошка на майонезі Окрошка на майонезі з лимонною кислотою Окрошка на сметані з ковбасою Холодна окрошка