Відомо, що класична окрошка готується з додаванням квасу. Але якщо з якоїсь причини його не виявилося на кухні або ви його любитель, можна замінити квас мінералкою. Смак супу від цього нітрохи не постраждає, страва буде таким же освіжаючим, поживним і дуже смачним.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Вода мінеральна – 1 л
- Картопля – 400 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Горошок зелений консервований – 420 гр.
- Варена ковбаса – 350 гр.
- Огірки – 350 гр.
- Петрушка – 20 гр.
- Кріп – 20 гр.
- Лимонний сік – за смаком
- Гірчиця – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Сметана – за смаком
- Майонез – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати окрошку без квасу. Підготувати все необхідне для приготування окрошки інгредієнти. Картопля в мундирах і яйця відварити до готовності.
Картоплю остудити, очистити від шкірки, нарізати невеликими кубиками.
Яйця остудити, очистити і натерти на крупній тертці.
Варену ковбасу нарізати дрібними кубиками.
Огірки помити, також нарізати дрібними кубиками.
З консервованого горошку злити зайву рідину і відправити його до решти інгредієнтів.
Петрушку і кріп помити, дрібно порубати, додати до решти.
Всі інгредієнти, заправити гірчицею, сметаною, майонезом і лимонним соком. Додати сіль і мелений перець. Все ретельно перемішати.
В супниці викласти порційно підготовлені інгредієнти, залити мінеральною водою. Окрошка без квасу готова до подачі родині!
Окрошка м'ясна Окрошка на воді Окрошка на майонезі Окрошка на майонезі з лимонною кислотою Окрошка на сметані з ковбасою Холодна окрошка