Любите пікантні закуски? Тоді цей рецепт для вас! Салат з кабачків з кетчупом чилі – проста, але дуже смачна заготівля на зиму. Салат з кабачків, приготований за цим рецептом, обов’язково буде користуватися попитом не тільки під час сімейного обіду або вечері, але і на святковому столі. Швидко, смачно і пікантно!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Масло рослинне – 75 мл
  • Кетчуп чилі – 300 гр.
  • Томатний соус – 250 гр.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату з кабачків з кетчупом чилі? Кабачки промиваємо, з двох сторін обрізаємо кінчики. Далі нарізаємо кабачки тонкими кружечками. За бажанням їх можна нарізати будь-яким зручним способом. Складаємо кабачки в ємність для варіння.

Моркву очищаємо і натираємо на тертці, призначеної для корейської моркви. Відправляємо моркву кабачків.

Далі додаємо в каструлю до овочів рослинне масло, кетчуп чилі, томатний соус, цукровий пісок і сіль. Ставимо каструлю з вмістом на вогонь, тушкуємо овочі 30 хвилин. Після цього додаємо до них пропущений через прес часник і оцет, готуємо салат ще 5 хвилин.

Салат в гарячому вигляді відразу ж розкладаємо по попередньо стерилізованої тарі, закриваємо кришками. Заготовку необхідно остудити в перевернутому вигляді під теплою ковдрою. Потім на зберігання перемістіть її в прохолодне місце.

Приємного вам апетиту!

Салат з кабачків з часником на зиму Салат з кабачків і моркви на зиму Салат з моркви на зиму Салати без перцю на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати без цибулі на зиму Салати з кабачків на зиму Салати у власному соку на зиму