Гуска, запечена з яблуками, виходить більш соковитим і м’яким. Така страва ідеально підходить для великого святкового столу. Візьміть на замітку простий і цікавий рецепт приготування.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Гусак – 1 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Як запекти гусака з яблуками цілком у духовці? Промиваємо птицю під водою зсередини і зовні, потім обтираем її паперовим рушником.

Знімаємо з половинки лимона цедру і з’єднуємо її з медом, спеціями і сіллю за смаком.

Обмазуємо отриманим соусом гусака. На шкірі можна зробити кілька глибоких розрізів, щоб продукт краще просочився спеціями.

Промиваємо водою яблука і розділяємо їх на великі часточки. Начиняємо фруктами птицю і кладемо її на деко.

Крильця можна обмотати фольгою, щоб вони не підгоріли. Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 2 години.

Готового гусака з яблуками викладаємо на велику тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Гусак в духовці Гусак з картоплею в духовці Гусак цілком у духовці Рецепти на Новий рік