Зимові консерви в маленьких банках зручні і гарні тоді, коли хочеться лише трохи пригоститися. Крім того, огірки, знаходяться в обсязі півлітра, і самі будуть маленькими, що зробить їх ще більш хрусткими.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки (невеликі) – 1 кг
- Парасольки кропу – 5 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Перець чорний мелений – 10 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець чилі – за смаком
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 50 гр.
Процес приготування:
Як приготувати огірки на зиму в пів-літрових банках? Ретельно промиваємо огірки. Відрізаємо кінчики. Вимочуємо в холодній воді 1-2 години.
Підготуємо спеції. Листя, парасольки акуратно промиваємо. Часник чистимо, чилі подрібнюємо. Якщо останній і додаємо, то зовсім трохи.
Стерилізуємо банки. На дно викладаємо половину підготовлених спецій.
Викладаємо в банки отмоченные огірки. Зверху розподіляємо залишилися спеції.
Кип’ятимо воду і відразу ж вливаємо її в огірки. Чекаємо 15 хвилин і зливаємо назад в каструлю.
В кожну банку додаємо сіль і цукор.
В каструлі знову кип’ятимо розсіл, вливаємо в нього оцет, перемішуємо і заливаємо в огірки.
Накриваємо банки кришками і закатуємо.
Зимова заготівля готова!
Закуска з огірків на зиму Мариновані огірки без стерилізації на зиму Мариновані огірки з оцтом без стерилізації на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Огірки на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму