Рецепт рубаних курячих котлет знайомий і улюблений багатьма. Вони соковиті, ніжні, рум’яні – кому ж вони не сподобаються? Пропонуємо урізноманітнити їх за допомогою кукурудзи. Її жовті вкраплення зроблять котлети яскравіше, апетитніше і внесуть солодкувату нотку. Особливо привабливі котлети з кукурудзою для дітей: соковиті сонячні зернятка не залишать малюків байдужими.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче філе – 600 гр.
- Кукурудза консервована – 1 банка
- Яйце – 2 шт.
- Кріп – 2 гілки
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування рубаних курячих котлет з кукурудзою? Для приготування фаршу можна використовувати будь-які частини курки. Філе готуємо, видаливши шкіру, хрящі та кістки. М’ясо обсушуємо, використовуючи паперові рушники.
Філе нарізаємо ножем вручну на маленькі шматочки. Ріжемо упоперек волокон, щоб готові котлети мали ніжну соковиту м’якоть. Поміщаємо рубаний курячий фарш в об’ємну миску.
Зелень кропу промиваємо, обсушуємо і дрібно ріжемо. Банку кукурудзи розкриваємо, зерна відкидаємо на друшляк і даємо рідини стекти. У миску до фаршу додаємо кукурудзяний крохмаль, яйця, подрібнений кріп, кукурудзу. Солимо і кладемо чорний мелений перець за смаком.
Перемішуємо масу руками або ложкою. Фарш виходить досить густий, добре тримає форму.
На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії до гарячого стану. З котлетної маси формуємо котлети бажаного розміру, змочуючи руки в холодній воді. Обсмажуємо котлети по три-чотири хвилини з обох сторін, домагаючись рум’яної скоринки. Сковороду не закриваємо кришкою, щоб скоринка не розм’якшилася, і котлети залишилися хрусткими на поверхні. Готові котлети перекладаємо зі сковороди на тарілку і подаємо на стіл. Їх можна вживати як в гарячому вигляді, так і в охолодженому.
Приємного апетиту!
Котлети з курячого філе на сковороді Курячі котлети Курячі котлети без панірувальних сухарів Курячі котлети без хліба Курячі котлети на сковороді Рублені котлети з курячої грудки з борошном