Щоб приготувати полуничне желе на зиму, можна не використовувати желатин. Є відмінна рослинна альтернатива – агар-агар. Желе чудово загусне і придбає красиву, щільну консистенцію. Таке желе ідеально підходить для прикраси і супроводу різних десертів і випічки.
Інгредієнти: на 1 л.
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 0.5 склянки
- Агар-агар – 7 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати желе з полуниці без желатину на зиму. Полуницю добре моєму в прохолодній воді, чашолистки видаляємо. Промиті ягоди розсипаємо на чистому рушнику і даємо зайвої вологи після промивання обсохнути.
В чистий посуд для варіння покласти підготовлені ягоди і заглибним блендером перетворюємо їх в пюре. Можна залишити частину ягід не повністю подрібненими. У цьому випадку в желе будуть зустрічатися включення полуничної м’якоті. Це справа смаку і на застигання ніяк не впливає. В окремій ємності змішуємо агар-агар і воду. Відставляємо в сторону до моменту використання.
Полуничне пюре ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Знімаємо пінку. Додаємо цукровий пісок, перемішуємо до його розчинення. Варимо дві-три хвилини при помішуванні.
Потім додаємо замочений агар-агар, гарненько його ще раз перемішавши перед цим. Після додавання перемішуємо і варимо ще дві-три хвилини. Готово – можна знімати з плити.
Банки і кришки ретельно миємо і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Даємо тарі повністю висохнути. У підготовлені банки розливаємо гаряче желе і закриваємо сухими кришками. Даємо консервації охолонути. Охолоджені банки з желе прибираємо в льох або холодильник на зберігання.
Приємного апетиту!
Варення з полуниці Желе з полуниці Желе на зиму Заготовки з полуниць на зиму Полуниця на зиму