Нарізані груші складаються разом з виноградом в банки і заливаються окропом. Потім з отриманого відвару готується цукровий сироп, яким заливаються фрукти. У банки додається лимонна кислота і компот закочується. У підсумку виходить дуже корисний і смачний напій.
Інгредієнти: на 3 л.
- Груша – 5 шт.
- Виноград – 350 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Щоб приготувати компот з винограду і груш без стерилізації на 3 літрову банку на зиму, груші ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і розрізаємо їх скибочками на 6 частин. Виноград знімаємо з гілки і також промиваємо його.
Добре промиваємо банки з содою гарячою водою і стерилізуємо їх зручним способом. Розкладаємо по них нарізані груші та виноград.
В каструлі кип’ятимо необхідну кількість води. Заливаємо окропом фрукти, прикриваємо банки стерильними кришками і даємо так постояти 15-20 хвилин. Переливаємо отриманий відвар в каструлю, додаємо цукровий пісок і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом декількох хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.
Насипаємо в кожну банку лимонну кислоту, заливаємо груші з виноградом гарячим цукровим сиропом і закатуємо наш компот стерильними кришками. Перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо на ніч до повного охолодження.
Відправляємо компот на зберігання в темне, прохолодне місце. Дістаємо взимку, розливаємо по склянках, подаємо до столу і насолоджуємося смачним напоєм.
Смачного!